Kuka CamU?

Sanat ovat tekoja, kirjoittaminen on ajattelua

Olen asiantuntija- ja tutkimusviestintään erikoistunut kouluttaja ja toimittaja sekä tietokirjan kirjoittaja. Reilu 20-vuotisen viestintäurani aikana olen tehnyt myös tiedottajan, konsultin ja opettajan töitä.

Työ on opettanut, että hötkyilemätön lähestymistapa ja mietitty viesti toimivat parhaiten. Vaikuttavan viestinnän taustalta löytyy usein asiastaan innostunut viestijä, joka on muistanut kysyä itseltään: miksi minä viestin?

Tähän ajatukseen nojaten olen kouluttanut asiantuntijoita vuosituhannen alusta. Olen syventynyt erityisesti  tutkimusviestintään – yhdessä yli 500 tutkijan kanssa olemme yhdessä perehtyneet yleistajuistamiseen ja erilaisissa medioissa toimimiseen.

Pisimpään olen saanut tehdä antoisaa yhteistyötä Työsuojelurahaston kanssa, vuodesta 2003 saakka. Muita kirjoittamisen ja kouluttamisen yhteistyökumppaneitani olleet mm. Säätiöt ja Rahastot, Suomalainen tiedeakatemia, Itla, Opetusministeriö, Rastor-instituutti, Posti, Fujitsu Finland, Otavamedia, Alma Media sekä A-lehdet. Sekä monet ihanat itselliset asiantuntijat ja yrittäjät, joiden kanssa olemme yhdessä oppineet paljon.

Oppiminen kiehtoo minua paitsi työn puolesta, myös ihmisenä olemisen näkökulmasta. Siksi opiskelin aikuiskasvatusta ja hankin opettajan pedagogisen pätevyyden.

Kääntäjätaustani vuoksi kielet ja erilaiset viestimisen tavat kiehtovat vapaallakin – minulla tuppaa olemaan aina pari kirjaa kesken. Toinen rakas harrastukseni on päätä ja kehoa vahvistava Taiji. Oma henkinen mustikkapaikkani löytyy Päijänteen rannalta, Asikkalan mökiltä.

Kuva: Satu Hart